Om København S

København S er den sydligste bydel af København. København S omtales i daglig tale som Amager, Ama'r, og i folkemunde til tider Lorteøen. Sidstnævnte stammer fra perioden indtil omkring 1970, hvor området foruden meget andet, også var det sted, hvor københavnerne afleverede deres affald.

Bydelen er i dag blevet en attraktiv bydel med både by, strand (Amager Strandpark) og natur (Amager Fælled). Amagerbrogade er en central gade, der skærer sig igennem en stor del af bydelen.

Amager er udover en bydel også en ø og denne har fået sit navn efter sundet mellem Sjælland og Amager. Navnet betegner oprindelig Amagers sydspids Aflandshage, i betydningen Amagerlandshage. Store dele af Amager er udvundet fra Øresund. En lidt mindre kunstig halvø findes ved Øresundsforbindelsens start øst fra Kastrup.

En person, der er født eller er bosiddende på Amager, bliver kaldt en amager eller amagerkaner.

Øen består mest af lavt frugtbart land. Amager er i det 20. århundrede gjort større ved inddæmning af Kalveboderne. Nu er store dele af Amager bymæssigt bebygget af både lejligheder, kollegier, studieboliger og store områder med huse og villaer, selvom Dragør og Kastrup stadig har landbrug, skov og naturområder.

Af byer på Amager findes blandt andet Dragør, Søvang, Kastrup, Store Magleby, Tårnby, Tømmerup, Ullerup og Viberup.