Om København N

København N er Københavns brokvarterers nordlige bydel, i daglig tale også kaldet Nørrebro eller Nørrebronx. Bydelen er den mest folkerige del i hovedstaden, men også den mest befolkningstætte.

Bydelen er kendt for centrale gader som Jagtvejen, Tagensvej, Nørrebrogade og Blegdamsvej, ligesom Sankt Hans Torv og Blågaards Plads er to centrale og kendte pladser på Nørrebro.

Efter "bulldozersaneringen" i 70'erne erstattedes den gamle nedslidte bebyggelse med nyt elementbyggeri med almennyttige boliger. Saneringen ændrede også på området omkring Blågårds Plads, der nu består af mange lejeboliger. Kvarteret på den anden side af Nørrebrogade omkring Sankt Hans Torv, Panum Instituttet og De Gamles By er præget af mange ejer- og andelsboliger, men også lejeboliger til almindelig leje eller fremleje.

Nørrebro består af mange lejligheder og værelse til leje og har en multietnisk befolkning bestående af en anden etnisk baggrund end dansk, ligesom Nørrebro beboes af mange studerende, børnefamilier og unge par. Over de sidste ti år har flere dele af Nørrebro fået et varieret kulturliv med caféer, butikker og restauranter side om side med shawarmabarer og halalslagtere.

Nørrebro strækker sig fra Nørrebro Station mod nord og ind til søerne og Dronning Louises bro op imod indre by. Bydelen afgrænses mod nordvest af Ringbanen mod Bispebjerg, mod sydvest af Åboulevarden mod Frederiksberg og mod nordøst af Lersø Parkallé, Tagensvej og Nørre Allé mod Østerbro.

Nørrebro har flere lejeboliger i den billigere end sammenlignet med de andre brokvarterer i København.