Om København Ø

København Ø er den østlige del af København og kaldes i daglig tale Østerbro. Bydelen gennemskæres af Østerbrogade, Nordre Frihavnsagde, og Strandboulevarden. Østerbro er en bydel med mange herskabslejligheder og et rigt by- og shoppingliv i bydelens mange specialbutikker.

Ud over de mange herskabslejligheder findes en masse almindelige lejligheder og værelser til leje, men også villaer, byhuse og almindelige huse er at finde på Østerbro i områderne kaldet kartoffelrækkerne, Rosenvængets Alle-kvarteret og det store anbassekvarter, man også finder på Østerbro. København Ø består desuden at Svanemølle-kvarteret, der primært består af en række eftertragtede rækkehuse, der strækker ned til vandet og hvor mange har havudsigt.

Bydelen er beboet af pensionister, unge studerende, og mange børnefamilier. Op til Østerbro finder man også søerne, der strækker sig fra Vesterbro over Nørrebro og til Østerbro.

Parken ligger desuden på Østerbro helt op ad Fælledparken, ligesom Østerbro strækker sig ned til Svanemøllen havn og de omkringliggende havne- og bådearealer. I dette område finder man den lille havfrue, Nordhavnen og Svanemøllen Strand.

Østerbro grænser op til København K, København N og Hellerup.

Af områder på Østerbro kan nævnes Brumleby, Parken, Rosenvænget, Fælledparken, Østre Gasværk, Nordhavnen, Københavns Frihavn, Søndre Frihavn, Strandvejskvarteret, Ryparken, Rådmandsmarken og Lyngbyvejskvarteret