Voldsom stigning i huslejepriser i København

Stærkt stigende huslejepriser gør det særdeles dyrt at leje en lejlighed alene i København, og tendensen vil fortsætte. De kommende studerende opfodres derfor til at tænke alternativt.

Den årlige studiestart til efteråret er lig med en voldsom trængsel af nye studerende, der vil ind på det københavnske lejeboligmarked.

Og som lejeboligmarkedet ser ude på nuværende tidspunkt i København, skal de unge ikke kun være udstyret med en god portion tålmodighed men også med en solid økonomi, hvis de vil bo alene.

Årets fire første måneder har nemlig budt på voldsomt stigende huslejepriser i København sammenlignet med samme periode i 2014.

Det viser en opgørelse foretaget af Lejebolig.dk, der er et Danmarks største onlineportaler for lejeboliger. Her er det blevet kigget på de københavnske bydele K, V, Ø S, N, NV og SV.

-Når vi samlet kigger på et til fire-værelses lejelejligheder i de bydele, er huslejen i gennemsnit steget med 15 procent. Det er en ret kraftig stigning taget den korte periode i betragtning, som vi ikke har været i nærheden af de sidste par år, siger Michael Eggert, direktør for Lejebolig.dk.

Han forklarer, at København N og K er de bydele, hvor der samlet set er sket de største stigninger. Eksempelvis er to-værelses lejelejligheder i København N i gennemsnit steget med 4.658 kroner siden sidste år, så de nu i snit koster 12.484 i månedlig husleje.

I København Ø og SV oplever man samlet set de mindste stigninger med henholdsvis ni og en procent.

Stigende priser vil fortsætte

Ifølge forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen, er tendensen med høje huslejepriser ikke noget, der forsvinder lige foreløbig, men noget vi skal vænne os til.
-Trenden med at flere og flere søger ind til København samtidig med at færre flytter ud presser det københavnske boligmarked, og det er en tendens der vil fortsætte. Derved vil huslejepriserne automatisk også blive højere, siger Ann Lehmann Erichsen.

Og med de høje priser på lejeboligmarkedet kan det for nogle unge være nærmest umuligt at komme i nærheden af en lejelejlighed centralt i København.
Derfor opfordrer Ann Lehmann Erichsen de unge til at tænke i alternativer som eksempelvis at bo i moderne bofælleskaber, for på den måde at have råd til at bo centralt.

Hos Lejebolig.dk opfodrer man også de kommende studerende til at bo flere sammen, hvis drømmen er at bo centralt i København.

-Udover at huslejen bliver billigere, er der også chancer for, at udbuddet kan blive en smule større, når man kigger på tre- og fire-værelses lejligheder, siger Michael Eggert.

For ydereligere kontakt og information:

Direktør for Lejebolig.dk Michael Eggert 27112750 michael@bolig.dk