Studiestart: Vent med at søge bolig til september

I august stiger presset på lejeboliger voldsomt, når de unge kommende studerende skal ud og finde en ny bolig. Men kan man vente med at søge bolig til september, er der langt færre boligsøgende at kæmpe med.

Fra den 30. juli og en måned frem eksploderer markedet for lejeboliger, når de kommende studerende skal på boligjagt.

En opgørelse af efterspørgslen på lejeboliger i 2013 og 2014, foretaget af Lejebolig.dk, viser nemlig, at kampen på lejeboligmarkedet kraftigt intensiveres i august lige efter de studerende har fået svar fra uddannelsesstederne.

-Vores tal fra de sidste to år viser en gennemsnitlig stigning på godt 25 procent flere boligsøgende, når vi ser på gennemsnittet af juni og juli og sammenligner det med august, siger Michael Eggert, direktør for Lejebolig.dk.

Det kan derfor være en god idé at vente med at søge bolig til efter august. I september falder antallet af boligsøgende på Lejebolig.dk nemlig med 11,27procent i samlet gennemsnit målt på 2013 og 2014.

-Står man ikke akut og mangler en bolig op til studiestart, kan det anbefales at vente, til det værste pres er overstået. August er en heftig måned, hvor antallet af boligsøgende er klart størst. Men som tallene viser klinger det af i september, hvor efterspørgslen aftager, siger Michael Eggert.

Manglende bolig stresser de studerende

Og boligmangel er et årligt tilbagevendende problem for de studerende. Ifølge formand for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali, kan manglende bolig have stor indflydelse på, hvor godt man kommer i gang med studiet.

-Det med at lære at gå på universitetet kræver meget, og har man samtidig ikke et permanent sted at bo, kan studiestarten føles yderst stressende for de studerende, siger Yasmin Davali.

Hun forklarer, at manglende bolig hurtigt kan går udover de grundlæggende arbejdsvilkår på studiet.

-Boligsøgningen fylder enormt meget for de studerende, og det stresser dem så meget, at det går udover det faglige udbytte og det sociale liv på studiet. Det bliver en rigtig dårlig start, på noget, der skulle være så spændende, siger hun.

Udover at vente til det værste pres er overstået, opfodrer man samtidig hos Lejebolig.dk de kommende studerende til at søge så bredt som muligt.

-De fleste vil gerne bo i centrum og tæt på studierne, men det er dyrt. Derfor anbefaler vi, at man søger bredt og også søger bolig uden for det store universitetsbyer. Der er rigtigt mange penge at spare, og der er også flere lejligheder at vælge imellem, siger Michael Eggert.


For ydereligere kontakt og information:

Direktør for Lejebolig.dk Michael Eggert 27112750 michael@bolig.dk