Studieliv: Flyt til Aalborg og spar kassen

Der kan være tæt på 70 kroner per kvadratmeter i månedlig husleje at spare, hvis man vælger at studere i Aalborg frem for København.

Den årlige studiestart står for døren, og det betyder, at de kommende studerende meget snart skal tage stilling til, hvor i landet de vil studere og dermed også bo. Og der kan være mange penge at spare i husleje, hvis man har mulighed for at gå uden om København.

Det viser nye tal fra Lejebolig.dk, der har kigget på den gennemsnitlige kvadratmeterpris for to-værelses lejelejligheder i de fire store universitetsbyer København, Odense, Aalborg og Aarhus i årets fem første måneder.

-Hvis ens studie kan læses flere steder i landet, kan der være store økonomisk fordele for de
studerende ved at se bort fra København, der med en samlet kvadratmeterpris for to-værelses lejelejligheder på 144 kroner i snit klart topper listen, siger Michael Eggert, direktør for Lejebolig.dk.

-Til sammenligning har de aalborgensiske to-værelses lejelejligheder i gennemsnit en kvadratmeterpris på 77 kroner, og for Odense ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris på 82 kroner, siger han.

Aarhus dykker lidt men er stadig dyr

Årets fem første måneder har også budt på stigende kvadratmeterpriser i tre ud af de fire store universitetsbyer, sammenlignet med samme periode i 2014, hvor den største stigning ikke overraskende skal findes i København.

Aarhus er som den eneste faldet lidt, men Smilets By er stadig i den dyre for de kommende studerende med en kvadratmeterpris for to-værelses lejelejligheder på godt 110 kroner i snit.

Ifølge lektor ved Syddansk Universitet og ekspert i bolig-økonomi, Morten Skak, afspejler dem høje kvadratmeterpriser på lejeboliger den generelle udvikling på boligområdet.

- Samtidig er der ikke noget, der tyder på, at Odense og Aalborg vil hale væsentligt ind på København og Aarhus, siger Morten Skak.

Ifølge ham kan der faktisk være risiko for, at København og Aarhus på sigt kan trække yderligere fra i toppen, fordi de studerende tænker fremadrettet.

-Det betyder meget for dem at bo i en by, hvor de kan finde beskæftigelse efter endt studie, og hvor der er gode muligheder for et studierelevant job, mens de læser. Sandsynligheden for det er større i de store byer, der samtidig også kan tilbyde et bredere vifte at sociale og kulturelle oplevelser, siger Morten Skak.

Hos Lejebolig.dk oplever man også, at interessen for lejeboliger er klart størst i København efterfulgt af Aarhus.

-Selvom den samlede kvadratmeterpris for to-værelses lejligheder i København er steget med godt syv kroner i årets fem første måneder sammenlignet med samme periode i 2014, viser erfaringerne, at presset på København stadigt vil være massivt, siger Michael Eggert.

For ydereligere kontakt og information:

Direktør for Lejebolig.dk Michael Eggert 27112750 michael@bolig.dk