Søg studiebolig nu: 25 procent flere boligsøgende i august

Presset på lejeboliger stiger voldsomt i august, når de unge 30. juli får svar på, hvor de skal studere. Og boligmangel kan gøre den første tid på studiet til en stressende oplevelse.

Ellevild glæde ved at have fået tilsagn til sin drømmeuddannelse til september kan meget hurtigt blive vekslet til dybe frustrationer og søvnløse nætter, hvis man ikke har fået tag over hovedet inden studiestart.

Derfor kan være meget klogt at begynde at søge efter en lejebolig allerede nu, selvom man ikke har fået svar på sin optagelse. En opgørelse af efterspørgslen på lejeboliger i 2013 og 2014, foretaget af Lejebolig.dk, viser nemlig, at kampen på lejeboligmarkedet kraftigt intensiveres i august lige efter de studerende har fået svar fra uddannelsesstederne.

-Vores tal fra de sidste to år viser en gennemsnitlig stigning på godt 25 procent, når vi ser på gennemsnittet af juni og juli og sammenligner det med august, siger Michael Eggert, direktør for Lejebolig.dk.

Han forklarer, at udbuddet af lejeboliger i slet ikke kan følge med efterspørgslen. I gennemsnit på de to år var der således 4,54 boligsøgende per boligannonce i august måned. Mens det i juni og juli var lidt færre boligsøgende at kæmpe med, her var der i gennemsnit henholdsvis 3,55 og 3,81 boligsøgende for hver boligannonce i 2013 og 2014.

-Samme tendens forventer jeg vil gøre sig gældenden i år, og vi anbefaler derfor, at man går i gang med at søge efter bolig allerede nu, selvom man ikke har fået svar. Det vigtigste er at få styr på boligsituationen inden studiestart, efterfølgende kan man jo forsøge at finde noget mere centralt, hvis det er det, man ønsker, siger Michael Eggert.

Manglende bolig stresser de studerende

Boligmangel er et årligt tilbagevendende problem for de studerende, og det kan have store konsekvenser at stå uden bolig inden studiestart.

Ifølge formand for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali, kan manglende bolig nemlig have stor indflydelse på, hvor godt man kommer i gang med studiet.

-Det er hårdt for de studerende, der ikke kan etablere sig med det samme. Det med at lære at gå på universitetet kræver meget, og har man samtidig ikke et permanent sted at bo, kan studiestarten føles yderst stressende for de studerende, siger Yasmin Davali.

Hun forklarer, at manglende bolig hurtigt kan går udover de grundlæggende arbejdsvilkår på studiet.

-Boligsøgningen fylder enormt meget for de studerende, og det stresser dem så meget, at det går udover det faglige udbytte og det sociale liv på studiet. Det bliver en rigtig dårlig start, på noget, der skulle være så spændende, siger hun.

Hos Lejebolig.dk opfodrer man også de kommende studerende til at søge så bredt som muligt.

-De fleste vil gerne bo i centrum og tæt på studierne, men det er dyrt. Derfor anbefaler vi, at man søger bredt og også søger bolig uden for det store universitetsbyer. Der er rigtigt mange penge at spare, og der er også flere lejligheder at vælge imellem, siger Michael Eggert.

For ydereligere kontakt og information:

Direktør for Lejebolig.dk Michael Eggert 27112750 michael@bolig.dk