Sådan undgår du skænderier med din roommate

Hvorfor har du ikke ryddet op efter dig selv i køkkenet? Nu har du igen glemt at købe toiletpapir. Jeg er træt af, at du altid larmer så meget!

Det kunne til forveksling lyde som en scene fra et parforhold, men i stedet er det scenen fra et bofælleskab, der i sin form på mange måder kan minde om et parforhold.

Flere og flere unge i København vælger nemlig i stigende grad at flytte sammen og dele kvadratmeter og husleje for at få råd til drømme om at bo midt i Indre Bys pulserende liv.

Men at bo sammen med en eller flere roommates kræver tålmodig, kompromiser og en god kommunikation, for at bofællesskabet skal være sundt og sjovt

Her kommer syv gode råd, så du undgår unødige konflikter og skænderier:

• Det er en rigtig god idé fra starten af at lave en liste over de fælles ting, som I begge kommer til at bruge af, så I ikke ender med at blive uvenner over penge. Det er nok en af de værste ting at blive uvenner over, uanset hvor gode venner man var inden man flyttede sammen.

• Gå på kompromis. Det er vigtigt, man ikke kun holder fast på de måder, man selv gør tingene på, men også samtidig er åben overfor forandring. I vil altid være forskellige og gøre tingene på forskellige måder, uanset hvor meget I ligner hinanden.

• Lav en liste over nogle grundregler på generelle ting som: Musik, rygning, madvaner, fester og besøg. Det vil mindske risikoen for diskussioner og misforståelse. Hvis din roommate gør noget, du ikke bryder dig om, vær ærlig, også over for dig selv. Og få gjort noget ved problemet med det samme.

• Bliv enig om hvad I gør, hvis ting går i stykker, så I har en klar aftale om, hvem der skal erstatte det ødelagte.

• Aftal helt præcist hvordan i gør med oprydning, rengøring, skraldespand, og hvor ofte tingenen skal gøres. På den måde kan I undgå konflikter som: ”Jeg troede du ville gøre det” eller ”Hvorfor har du nu for anden uge i træk ikke gjort rent

• Bliv enige om hvordan I forventer, at lejligheden til daglig skal fremstå, på de fællesarealer I har.

• Sørg for at afstemme, hvor sociale I vil være. Det er helt i orden bare at gå ind til sig selv og lukke døren.

• Og husk nu altid at være ærlig, sig tingene som de er, og tal pænt til hinanden.


For ydereligere kontakt og information:

Direktør for Lejebolig.dk Michael Eggert 27112750 michael@bolig.dk