Så hurtigt gik det på lejeboligmarkedet for de studerende i august

Der var fuld fart på lejeboligmarkedet i det indre København og på Frederiksberg, da de studerende for alvor indtog lejeboligmarkedet i august måned.

Det var et kapløb med tiden, da jagten på en ny bolig for alvor gik i gang i august for de netop nystartede studerende.

Det viser nye tal fra Lejebolig.dk, hvor der er kigget på de gennemsnitlige liggetider for de københavnske lejlighedsannoncer i august sammenlignet med juli.

Og her viser tallene, at de boligsøgende var tvunget til at stå væsentlig tidligere op i august for at komme ind i kampen om en lejebolig end måneden før.

-I København K kan vi se, at den tid der i snit går fra, at en boligannonce kommer på sitet til den fjernes igen faldt fra 28 dage i juli til 16 dage i august, hvilket er et fald på 43 procent, siger Michael Eggert, direktør for Lejebolig.dk.

Og på Frederiksberg er man helt oppe på et fald på 80 procent, så det i august kun tog syv dage i gennemsnit før en lejelighed var lejet ud mod 25 dage i juli.

-Vi ser også boligannoncer i august måned, der er så attraktive, at de kun få lov til at ligge en til to dage før de tages væk igen. Det er typisk de boliger, som ligger helt centralt og med en lav husleje, siger Michael Eggert.

En kompliceret måned
Hos Ejendomsforeningen Danmark, der er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark, oplever man også, at august er en travl måned.

-De meget attraktive lejligheder ligger sjældent mange dage på markedet, og det er heller ikke unormalt, at der kan komme godt 100 henvendelser på et enkelt lejemål, siger Torben Christensen, direktør i Ejendomsforeningen Danmark.

Han forklarer også, at august er en kompliceret måned, fordi der let opstår flaskehals på lejeboligmarkedet.

-Det sker, når de kommende studerende kæmper for at få tag overhovedet samtidig med, at de afgående studerende endnu ikke er fraflyttet i august. Men det er vores erfaring, at langt de fleste har fundet bolig senest november december, siger han.

Og selv om der er et lille årstid til det går løs igen, så opfodrer man hos Lejebolig.dk de boligsøgende til at underøge markedet allerede i foråret.

-Det vigtigste er at få styr på boligsituationen inden studiestart, efterfølgende kan man jo forsøge at finde noget mere centralt, hvis det er det, man ønsker, siger Michael Eggert.


For ydereligere kontakt og information:

Direktør for Lejebolig.dk Michael Eggert 27112750 michael@bolig.dk