Så hård og dyr var kampen om en lejebolig i august

I år har de studerende måtte kæmpe endnu hårdere for at sikre sig en bolig end året før. Jagten på en bolig har også været en dyr fornøjelse for de københavnske studerende, og det vil fortsætte forventer ekspert.

Den 30. juli gik jagten på en ny bolig for alvor i gang for de netop nystartede studerende landet over, og de har i år skulle kæmpe med næb og klør for at få fingrene i en lejebolig end det var tilfældet året før.

Det viser en opgørelse fra Lejebolig.dk over den første måneds boligjagt i år fra den 30. juli til den 30. august.

-Vores tal viser, at den første måned efter de studerende fik svar om optage på uddannelse skete der en stigning på 34 procent flere boligsøgende sammenlignet med måneden før, siger Michael Eggert, direktør for Lejebolig.dk.

Det betyder, at der i år var 4,02 boligsøgende, som kæmpede om én boligannonce i august, mens der i juli var lidt færre nemlig 3,13 boligsøgende for hver boligannonce.

-Ser man på perioden 30. juli til 30 august i 2014 viser tallene også, at kampen om en lejebolig er blevet intensiveret i år. I 2014 var der i perioden 3,35 boligsøgende, som kæmpede om hver boligannonce, mens det tal altså er 20 procent højere i år, fortæller Michael Eggert.

To-værelses lejlighed til 11.259 kr.

En gennemgang af de gennemsnitlige huslejepriser i måneden efter den 30. juli for et værelse samt et- til fire-værelses lejligheder viste også, at de københavnske studerende i den grad har måtte til lommerne end deres medstuderende vest for Storebælt.

-Når vi kigger på de gennemsnitlige huslejepriser for eksempelvis en to-værelses lejelighed i København skal de boligsøgende i gennemsnit lægge 11.259 kroner i husleje. Det er 6.143 kroner mindre end de studerende må give for en to-værelses lejlighed i Odense, hvor de i snit må af med 5.116 kroner i husleje, siger Michael Eggert.

Og ifølge forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen er der ikke noget der peger på, at de københavnske priser vil flade ud eller lige frem falde lidt.

-Tendensen med de høje priser i København vil på sigt blive forstærket, da nybyggeriet ikke kan følge med efterspørgslen, og det vil derfor blive dyrere at bo i København. Derfor ser vi også, at de studerende i højere grad i København enten bliver boende hjemme længere eller flytter sammen med andre for at deles om huslejen, siger Ann Lehmann Erichsen.

Hun opfordrer samtidig de studerende til at tænke langsigtet og vælge at studere andre steder end i København, da det fremadrettet kan give muligheder for en bedre økonomi og levevilkår.

Hos Lejebolig.dk opfodrer man også de studerende til at søge uden for København, hvor også huslejeprisen for et værelse koster langt mere end i Aarhus, Odense eller Aalborg.

-I København er huslejeprisen i snit 4.225 kroner, mens det er billigst i Aalborg, hvor et værelse i gennemsnit koster 2.742 kroner om måneden, fortæller Michael Eggert.


For ydereligere kontakt og information:

Direktør for Lejebolig.dk Michael Eggert 27112750 michael@bolig.dk