Markant fald i udbuddet af ejerlejligheder til fremleje

Danskernes købetrang på boligmarkedet er i fremgang, og det får antallet af private ejerlejligheder til fremleje til at falde.

Som boligsøgende skal man vænne sig til at stå endnu tidligere op, hvis man er på udkig efter en ejerlejlighed til fremleje.

For et i forvejen presset lejeboligmarked rammes nu yderligere i form at af færre ejerlejligheder til leje.

Det kan blandt andet mærkes hos en af Danmarks største lejeboligportaler, Lejebolig.dk, hvor der er sket et fald fra 2013 til 2014 i antallet af private ejerlejligheder til leje.

-Vi kan se, at udbuddet af private udlejere på Lejebolig.dk er faldet med godt 25 procent på landsplan fra 2013 til 2014, siger Michael Eggert, direktør for Lejebolig.dk.

-Det er specielt i København og omegnskommunerne, at faldet er størst og udgør godt 15 procent at det samlede fald, forklarer han.

Ifølge Michael Eggert kan forklaringen på nedgangen findes i, at boligpriserne på ejerlejligheder de seneste år har været støt stigende.

-Incitamentet for at fremleje sin lejlighed til priserne bliver mere lukrative i forbindelse med et salg, er der derfor ikke på samme måde som tidligere.

Forventer yderligere fald i 2015

At forklaringen kan findes i boligmarkedets positive fremgang, bekræftes af Peter Jayaswal, der er underdirektør i Realkreditrådet.

-Markedet for ejerlejligheder har over en længere periode oplevet en opblomstring med stigende priser. Det har medført øget handel og dermed et faldende udbud af ejerlejligheder, siger Peter Jayaswal.

Han forklarer, at der tilbage i 2007 var mere end 16.000 ejerlejligheder til salg, hvorimod der nu kun står godt 6.000 ejerlejligheder til salg i dag. Og den øgede positive fremgang på boligmarkedet spår Peter Jayaswal. vil fortsætte i 2015.

Hos Lejebolig.dk forventer man også, at tendensen med nedgang i private udlejere vil fortsætte i 2015.

-Sammenligner vi januar og februar i 2014 med årets to første måneder i 2015, er der sket et fald på omkring 30 procent i udbuddet af private ejerlejligheder. Men det er endnu for tidligt at sige noget om, hvor stort det samlede fald forventes at være ved udgangen af 2015, siger Michael Eggert.

Han forklarer dog, at selvom det går tilbage med de private udlejere, så er der heldigvis fremgang i antallet af boligannoncer, når det kommer til de professionelle udlejere, der benytter Lejebolig.dk.


For ydereligere kontakt og information:

Direktør for Lejebolig.dk Michael Eggert 27112750 michael@bolig.dk