De eksklusive og dyre lejeboliger rives væk

Liggetiderne for lejeboliger i København og på Frederiksberg med en husleje på 20.000 kroner og opefter er faldet markant fra 2013 til nu. Det skyldes blandt andet de store prisstigninger på ejerboligmarkedet, vurderer boligøkonomer.

Det går ikke bare stærkt, men rigtig stærkt, når man kigger på, hvor hurtigt de meget dyre og eksklusive lejeboliger i centrum af København og på Frederiksberg bliver lejet ud.

Det viser en opgørelse fra 2013 til 2015 af de gennemsnitlige liggetider for lejeboliger med en husleje på 20.000 kroner og opefter foretaget af Lejebolig.dk.

-Vi kan se, at lejeboligmarkedet for disse typer lejligheder i Indre By og på Frederiksberg har kronede dage i øjeblikket. På Frederiksberg C er man helt nede på en gennemsnitlig liggetid indtil videre i år på 43 dage for en lejebolig i den dyrere ende, siger Michael Eggert, direktør for Lejebolig.dk.

Han forklarer, at det er et fald på 64 procent sammenlignet med samme periode i 2013, hvor den gennemsnitlige liggetid var på 120 dage. Og tendensen er den samme i det indre København.

-I København V finder vi den anden laveste liggetid i år med 59 dage i gennemsnit, hvilket er et fald på 70 procent sammenlignet med 2013. Dengang tog det i snit 194 dage fra en bolig kom online, til den var udlejet, siger Michael Eggert.

Skyhøje boligpriser for os til at se tiden an

At de dyre lejemål går som varmt brød i øjeblikket kommer ikke bag på boligøkonomi Nordea, Lise Nytoft Bergmann.

-Fra 2013 til nu har vi set, at priserne på ejerboligmarkedet i København er eksploderet, og da det er en dyr investering at købe bolig, kræver det en lang tidshorisont. Og hvis man ikke forventer at bo et sted i over fem år, kan det økonomisk være en klar fordel at leje, siger Lise Nytoft Bergmann.

Sekretariatschef i Boligøkonomisk Videncenter, Curt Liliegreen peger ligeledes på de stigende boligpriser. Det får simpelthen folk til lige at tænke sig en ekstra gang om, mener han.

-Folk søger lejeboligmarkedet, fordi alt andet stiger, og der er samtidig en vis fleksibilitet i en lejebolig. Nogle kan tænke, at det kan være risikabelt at købe en dyr bolig lige nu, og de vil derfor hellere lige se tiden an, siger Curt Liliegreen.

Han forklarer også, at mange i den ældre generation, der sælger deres villa uden for Købehavn med god fortjeneste og eksempelvis flytter ind til Indre By, hellere vil leje i den dyre ende i stedet for at bruge friværdien til et nyt boligkøb.

Lone Kjærgaard, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, mener, at det kan være et udtryk for, at vi har lært af boligkrisen.

-Vi har inden for de sidste par år set nogle markante prisstigninger og med boligkrisen in mente, er folk blevet mere tilbøjelig til lige at ville se tiden an i en dyr lejebolig fremfor at brænde nallerne på et dyrt boligkøb, siger Lone Kjærgaard.


For ydereligere kontakt og information:

Direktør for Lejebolig.dk Michael Eggert 27112750 michael@bolig.dk